Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

“Doing business with Finland” – seminaari toi yhteen suomalaisia ja kosovolaisia yrityksiä Pristinassa - Suomen suurlähetystö, Pristina : Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 7.11.2018

“Doing business with Finland” – seminaari toi yhteen suomalaisia ja kosovolaisia yrityksiä Pristinassa

Suomen suurlähetystö ja Finnpartnership järjestivät 3. lokakuuta “Doing business with Finland” -seminaarin yhdessä paikallisten kauppakamarien kanssa. Mukana olivat Kosova Chamber of Commerce, American Chamber in Kosovo ja Chamber of Doing Business in Kosova.

1

Seminaarissa kosovolaiset yritykset saivat tietoa suomalaisista ja pohjoismaalaisista markkinoista. Tämän lisäksi yrityksillä oli mahdollisuus tulla "matchatuksi" liikekumppania Kosovosta etsivän suomalaisyrityksen kanssa.

2
Suurlähettiläs Pia Stjernvall toivotti seminaarin vieraat tervetulleiksi

Suurlähettiläs Pia Stjernvall oli iloinen kosovolaisten yritysten kiinnostuksesta tehdä yhteistyötä suomalaisten yritysten kanssa. "Kosovolla on paljon annettavaa. Kosovon väestö on Euroopan nuorinta, ilmasto on suotuisa maatalouden kehittämiselle ja potentiaali viestintäteknologian alalla on suurta. Suomalaiset yritykset ovat kansainvälisiä johtajia energiatehokkuudessa, puhtaissa teollisuusprosesseissa sekä bioenergiassa. Suomi on innovaatioindeksin kärjessä ja Suomella on asiantuntemusta ja know-howta. Nämä vahvuudet yhdistämällä uskon, että suomalaisten ja kosovolaisten yritysten on mahdollista solmia tuottoisia liikesuhteita, jotka hyödyttävät Kosovoa yleisemminkin," totesi Stjernvall.

3

40 kosovolaisen yrityksen edustajat olivat kiitollisia tästä mahdollisuudesta ja odottivat innolla keskustelujen ja suullisten sopimusten materialisoitumista.

4
Finnpartnershipin Patrik Bredbacka esittelee suomalaisia yrityksiä.

Lue lisää Finnpartnershipin verkkosivuilta englanniksi:

https://finnpartnership.fi/en/new-business-initiated-between-finnish-kosovan-and-macedonian-companies-at-the-doing-business-with-finland-seminars/

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.11.2018


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot