Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

"Doing business with Finland" – seminariet i Pristina samlade företag från Kosovo och Finland - Finlands ambassad, Pristina : Aktuellt

FINLANDS AMBASSAD, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Tel. +383 38 737 000, E-post: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Normal textstorlekStörre textstorlek
 
Nyheter, 7.11.2018

"Doing business with Finland" – seminariet i Pristina samlade företag från Kosovo och Finland

Den 3 oktober höll Finlands ambassad och Finnpartnership tillsammans med Kosova Chamber of Commerce, American Chamber in Kosovo och Chamber of Doing Business in Kosova seminariet “Doing Business with Finland” på ambassaden i Pristina.

1

Företag från Kosovo fick information om den finska och nordiska marknaden och hade dessutom möjligheten att bli "matchade" med finska företag som sökte affärspartner I Kosovo.

2
Ambassadör Pia Stjernvall välkomnar alla till seminariet

Ambassadör Pia Stjrenvall var glad att så många företag från Kosovo var intresserade av att sammarbeta med finska företag.

"Kosovo har mycket att ge. Kosovo har den yngsta befolkningen i Europa, ett fördelaktigt klimat för utveckling inom jordbruken samt stort potential för utveckling inom IKT-sektorn. Finska företag är globala ledare inom energieffektivitet, rena industriella processer och bioenergi. Finland är nummer ett inom innovationsindexen och har expertis och know-how. Med de här styrkorna tror jag att företag i Finland och Kosovo kan bilda lönsamma affärsrelationer tillsammans," sade Stjernvall.

3

Representanter från mer än 40 företag i Kosovo var ivriga på fortsatta diskussioner och framtida sammarbete med finska företag.

4
Patrik Bredbacka från Finnpartnership höll en presesntation on finska företag

Läs mer på engelska på Finnpartnerships hemsida:

https://finnpartnership.fi/en/new-business-initiated-between-finnish-kosovan-and-macedonian-companies-at-the-doing-business-with-finland-seminars/

Skriv ut

Detta dokument

Uppdaterat 7.11.2018


© Finlands ambassad, Pristina | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter