Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Viisumi Suomeen - Suomen suurlähetystö, Pristina : Palvelut : Viisumi

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Pristina

Str. Perandori Justinian No. 111, Pejton
10000 Pristina, Kosovo
Puh. +383 38 737 000, S-posti: sanomat.pri@formin.fi
English | Suomi | Svenska | facebook
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Viisumi Suomeen

Viisumi on maahantulolupa, joka myönnetään lyhytaikaista ja tilapäistä, enintään 90 päivää kestävää vierailua varten.  Jos matkasi pääkohdemaa on Suomi, hae viisumia Suomen viisumikeskuksesta Pristinasta. Viisumihakemus on jätettävä henkilökohtaisesti.

Asiakaspalvelu

Schengen-viisumi Suomeen
Finland Visa Application Centre
VFS Glogal, Str.Rrustem Statovci No 36, 10000, Pristina, Kosovo
http://visa.finland.eu/
info.finkosovo@vfshelpline.com
Puh: +383 38 412712 / +383 38 412812
Aukioloajat: ma-pe 09.00- 16.00

Ajanvaraus oleskeluluvan, passin tai henkilökortin hakemista varten:
info.pri@formin.fi

Päivystys hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella:
+358 9 1605 5555 (UM)


 

Schengen-viisumi oikeuttaa henkilön oleskelemaan Schengen alueella enintään 90 päivää 180 päivän ajanjaksolla (tai viisumiin merkityn ajan). Mikäli aiottu oleskeluaika on tätä pidempi, on henkilön haettava oleskelulupaa etukäteen esimerkiksi työn tai opiskelun perusteella.

Viisumia tulee anoa henkilökohtaisesti viimeistään 15 päivää ennen matkustuspäivää. Hakemuksen voit jättää korkeintaan kolme kuukautta ennen suunniteltua matkaa.

Suomen suurlähetystö vastaanottaa rajoitetun määrän viisuminhakijoita, ajanvaraus on tehtävä etukäteen viisumikeskuksen kautta . Jos jätät viisumihakemuksesi Suomen suurlähetystöön, maksa viisumimaksu edustuston pankkitilille ennakkoon (maksuohje).

Muutoksenhaku viisumiasioissa

Suomen edustuston viisumisäännöstön nojalla tekemään viisumin epäämis- ja mitätöintipäätökseen sekä sellaiseen viisumin kumoamispäätökseen, jota ei ole tehty viisuminhaltijan pyynnöstä, saa vaatia oikaisua päätöksen tehneeltä edustustolta. Oikaisuvaatimusohjeet annetaan yhdessä päätöksen kanssa. Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa viisumihakemusta koskevan päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti joko suomeksi tai ruotsiksi.

Suomen edustuston oikaisuvaatimukseen tekemään päätökseen viisumiasiassa saa hakea muutosta valittamalla Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitusosoitus annetaan yhdessä oikaisuvaatimuspäätöksen kanssa. Valituskirjelmä on toimitettava päätöksen tehneelle edustustolle, joka toimittaa valitusasiakirjat Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa oikaisuvaatimukseen annetun päätöksen tiedoksisaannista. Valitus on tehtävä kirjallisesti joko suomeksi tai ruotsiksi. Valitusasian oikeudenkäyntimaksu hallinto-oikeudessa on 250 euroa.

EU:n kansalaisten ja heidän perheenjäsentensä vapaata liikkuvuutta koskevissa viisumiasioissa hakijalla on valitusoikeus hallinto-oikeuteen ilman oikaisuvaatimusmenettelyä.

Maahantulotarkastus

Kun saavut Suomeen, maahantulon edellytyksesi arvioidaan rajalla maahantulotarkastuksen yhteydessä. Sinun tulee esittää viisumin lisäksi voimassa oleva passisi, oleskelun keston kattava matkustajavakuutus ja viisumihakemuksen liiteasiakirjat.

Lisäksi sinulla tulee olla toimeentulon edellyttämät rahavarat (30 euroa/päivä). Niiden on riitettävä oleskeluun ja paluu- tai jatkomatkaa varten. Jos sinulla on paluulippu, se vähentää tarvittavan rahamäärän kokonaissummaa.

Et saa olla maahantulokiellossa Schengen-alueelle. Maahantulosi esteenä voi olla myös se, että rajatarkastuksessa sinun voidaan arvioida vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta, kansanterveyttä tai Suomen suhteita vieraisiin valtioihin. Esteenä maahantulolle voi olla sekin, että sinun voidaan perustellusti epäillä hankkivan tuloja epärehellisin keinoin.

Tulosta

Tämä dokumentti

Muissa ulkoasiainhallinnon palveluissa

Muualla verkossa

Päivitetty 22.5.2017


© Suomen suurlähetystö, Pristina | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot